Search
  • Aki Raatikainen

Valoa kohti

15.12.2020


Kulunut vuosi on ollut globaalisti poikkeuksellinen. Pandemia hivuttautui myös Pohjolaan. Korona mullisti totutun arjen, eikä mikään ollut kuten ennen. Äkisti olivat poissa konsertit, kirjastot, urheilutapahtumat, perhejuhlat – ylipäänsä hetket, jotka olimme jakaneet yhdessä. Aika tulee jäämään muistoihimme.


Joulu lähenee. Tuleva juhla on tyystin erilainen kuin ennen. Kokoontuminen jouluun, joka käsittäisi koko lähisuvun, on varsinkin ikäihmisille riski, liian suuri riski otettavaksi. Onneksi tekniikka on tullut avuksi. Puhelut ja videopuhelut liennyttävät ikävää. Pelkkä joulukorttikin ilahduttaa. Lämmin ajatus tuo hyvän mielen.


Korona ei ole tuonut pelkkää pahaa. Se on ollut myös karu opettaja. Se on auttanut meitä avaamaan silmämme sille, että tarvitsemme ja kaipaamme toisiamme maailmassa, joka korostaa yksilöllisyyttä. Se on tuonut ymmärrykseemme, ettei mikään ole itsestäänselvyys. Elämä koostuu hetkistä ja parhaimpia tuokioita ovat ne, jotka jaamme.


Elämä jatkuu. Tulevalle vuodelle on ladattu paljon odotuksia. Yhä lähempänä on se hetki, jolloin voimme jälleen tavata ystäviämme ja läheisiämme ilman pelkoa. Siihen kannattaa uskoa. Kuljemme kohti valoisampia aikoja. Se kannattaa pitää mielessä.


Lopuksi tahdon toivottaa Teille kaikille lämminhenkistä joulua ja oikein hyvää uutta vuotta 2021!


Aki


42 views

© 2021 Crosspine